Aktualno


Slovenski inštitut za standardizacijo (SIST) je od 3. do 7. junija 2019 organiziral 48. plenarni sestanek mednarodnega tehničnega odbora ISO/TC 211 Geographic Information/Geomatics na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru.

Objava novih slovenskih nacionalnih standardov – julij-avgust 2019.

Standard SIST EN 16868:2019, Zunanji zrak - Vzorčenje in analiza cvetnega prahu in trosov gliv v zraku za alergijsko omrežje - Volumetrična Hirstova metoda, opisuje postopke vzorčenja in analize cvetnega prahu in trosov gliv za zagotavljanje informacij o tveganjih za alergijo.

CEN/TC 263 Varno hramba denarja in vrednih predmetov (trezorji) je v letu 2019 pripravil revizijo standarda EN 1143-1:2019, Varnostne shranjevalne enote – Zahteve, klasifikacija in metode preskušanja protivlomne odpornosti – 1. del: Blagajne, bankomatne blagajne, vrata trezorskih prostorov in trezorski prostori.

Romunsko ministrstvo za gospodarstvo je 7. junija 2019 v sodelovanju z romunskim nacionalnim organom za standardizacijo (ASRO) v Bukarešti organiziralo konferenco na visoki ravni o evropski standardizaciji "Standardi povezujejo trge – standardi krepijo in utrjujejo enotni trg".

Komisija pojasnjuje, kako se lahko proizvodi dajo na trg