NOVIČKE IZ KONTAKTNE TOČKE: Nov harmoniziran standard-ZMANJŠANJE VPLIVA NEKATERIH PLASTIČNIH PROIZVODOV NA OKOLJE - JUNIJ 2023

Pripravila: Enisa Šmrković, mag., Kontaktna točka SIST

V Uradnem listu Evropske unije L142 je bil 1. junija 2023 objavljen IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE (EU) 2023/1060 z dne 30. maja 2023 o harmoniziranem standardu za preskusne metode in zahteve za dokazovanje, da plastični pokrovčki posod za pijačo za enkratno uporabo s prostornino do treh litrov ostanejo pritrjeni na posode med predvideno uporabo (izdelka), pripravljenem v podporo Direktivi (EU) 2019/904 Evropskega parlamenta in Sveta.

Kje najdem več informacij?
Za več informacij si oglejte Uradni list Evropske unije L 142  z dne 1.6.2023.

Celoten seznam harmoniziranih standardov je na voljo na SIST spletni strani http://henweb.sist.si/#/app/directives​, preko katere je možen nakup standardov.

Če potrebujete našo pomoč glede CE oznake, EU izjave o skladnosti in ostalih zahtev, smo vam na voljo. Kontaktna točka SIST vam bo z veseljem pomagala.

Več o delu Kontaktne točke SIST si lahko ogledate na naši spletni strani, kot tudi predstavitveni video o brezplačnih informacijah, ki jih nudimo v okviru Kontaktne točke.

 


Morda vas zanima