Slovenski inštitut za standardizacijo

 

SIST-TS 1200:2020, Specifikacija za osebne polobrazne maske

Obveščamo vas, da s 1. julijem 2020 objavljamo tehnično specifikacijo SIST-TS 1200:2020, Specifikacija za osebne polobrazne maske. Za dostop do specifikacije izpolnite obrazec in ga pošljite na prodaja@sist.si. Na podlagi zahtevka boste prejeli uporabniško ime in geslo za dostop.

Osebne polobrazne maske postajajo v današnjem času prisotnosti koronavirusa naše nujne spremljevalke. Zato je namen te tehnične specifikacije postaviti minimalne zahteve za proizvod, ki je namenjen za splošno in neprofesionalno uporabo. Ne uvršča se med medicinske pripomočke in osebno varovalno opremo, zato je tudi njegova uporaba primerna v okoljih, kjer ti niso načrtovani. Osebna polobrazna maska je namenjena ljudem v času, ko je treba zmanjšati tveganje za prenos okužb.

Slovenska tehnična specifikacija je normativni dokument, ki predpisuje tehnične zahteve, ki jih mora izpolnjevati proizvod, in ima nižji status od standarda. Slovensko tehnično specifikacijo SIST-TS 1200:2020 je pripravil tehnični odbor SIST/TC OVP Osebna varovalna oprema.