Slovenski inštitut za standardizacijo

 

Storitve


Slovenski inštitut za standardizacijo (SIST) nudi ob prodaji standardov tudi raznovrstne informacijske storitve v zvezi s standardi:

 

SIST preverjanje

Kdaj ste nazadnje preverili, ali so standardi, ki jih uporabljate, še veljavni?
V SIST opravimo celoten pregled veljavnosti standardov, ki jih uporabljate. Na podlagi poslanega seznama dokumentov preverimo veljavnost in dopolnimo seznam z vsemi aktualnimi spremembami, podatki o novih veljavnih dokumentih, popravkih, dopolnitvah ... Posredujemo vam tudi vse informacije o novostih, ki se šele pripravljajo (npr. novi osnutki).

 

SIST novosti

Popoln nadzor nad objavami novih standardov!
Oblikujte svoja področja in bodite obveščeni o novostih pri standardih! Z mesečno novim seznamom objavljenih standardov ne boste izpustili ničesar. Ni pomembno, od kod prihajajo standardi, ali so to standardi SIST, mednarodni ISO ali IEC, evropski EN ali drugi nacionalni dokumenti. Obveščanje lahko razširite tudi na slovensko zakonodajo, poleg tega pa tematika zajema zelo široko paleto področij: od kakovosti, okolja, gradnje, varnosti strojev – povsem po vaših željah.
Obrazec za ponudbo (   .pdf 407 kB )

 

SIST profili

Kaj se dogaja v »zakulisju« standardov?
Vas zanima, kaj bo zapisano v standardu, ki se pripravlja? Zagotovite si dostop do osnutkov standardov na področjih standardizacije, kjer ne deluje slovenski tehnični odbor, ter spremljajte razvoj in vsebino dokumentov, ki vas zanimajo.

 

SIST razlaga

Strokovna pomoč pri standardih.
Imate dodatna vprašanja v zvezi z uporabo standardov? Za vse nejasnosti v standardu se obrnite na SIST in razlago standardov prepustite našim strokovnjakom.

 

SIST sklicevanje

Standardi v predpisih!
Tehnični predpisi, objavljeni v Uradnem listu RS, se pogosto sklicujejo na standarde. Izberite področja tehničnih predpisov in mesečno boste prejemali obvestila o standardih, na katere se sklicujejo predpisi.

 

Harmonizirani standardi

Kontaktna točka SIST redno ažurira sezname harmoniziranih standardov, ki so objavljeni v Uradnem listu Evropske unije, ter objavlja sezname harmoniziranih standardov za potrebe ministrstev in jih s tem spodbuja k redni objavi seznamov harmoniziranih standardov.

 

Unikatna identifikacijska številka CS1-IID

Slovenski inštitut za standardizacijo je v skladu s standardom SIST EN ISO 14816 registriran kot nacionalni administrator NRA/I v Republiki Sloveniji za podeljevanje unikatnih identifikacijskih številk CS1-IID.
Pogoji, pravila in obrazec za registracijo (   .pdf 174 kB )

Nacionalni register (   .pdf 110 kB )

 

Podelitev RID kode

RID koda (Registered application provider identifier) se v skladu s standardom ISO/IEC 7816-5 podeli subjektom, ki zagotavljajo komponente, ki sestavljajo aplikacijo na kartici z integriranim vezjem. SIST_RID_navodilo_obrazec (  .pdf 213 kB )

 

Kontakt

  Tel.:  (01) 478 30 61
 

  prodaja@sist.si