Generalni sekretar Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU) v Sloveniji

Slovenijo je 20. februarja 2017 obiskal g. Houlin Zhao, generalni sekretar Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU). Obisk bo prav gotovo okrepil sodelovanje z Mednarodno telekomunikacijsko zvezo, s katero Slovenija že dolgo sodeluje, in pripomogel h koraku naprej v fazi preobrazbe v digitalno družbo po programu digitalizacije, ki ga vodimo pod sloganom »Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi«.

V okviru obiska se je generalni sekretar Houlin Zhao najprej srečal s predsednikom RS Borutom Pahorjem, nato se je na povabilo Ministrstva za javno upravo RS srečal tudi z ministrom Borisom Koprivnikarjem in predstavniki slovenskih organizacij, ki sodelujejo z ITU na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Sestanka so se udeležili tudi predstavniki Slovenskega inštituta za standardizacijo, predsednik SIST Bogdan Topič, predsednik odbora SIST ITU-T Marko Jagodič in predsednik Strokovnega sveta SIST za področja elektrotehnike, telekomunikacij in informacijske tehnologije Alojz Hudobivnik. Tema pogovorov so bili vidiki digitalizacije in možnosti poglobljenega sodelovanja med SIST in ITU-T.

Drugi dan obiska je g. Houlin Zhao obiskal Iskratel, ki je vodilni slovenski in evropski proizvajalec in ponudnik informacijsko-komunikacijskih rešitev.