Svetovni dan standardizacije 2017 – Povabilo za vse kreativce

Povzela in pripravila: Enisa Šmrković, Kontaktna točka SIST

Pod okriljem letnega tekmovanja za svetovni dan standardizacije, ki ga organizirajo Mednarodna elektrotehniška komisija (IEC), Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO) in Mednarodna telekomunikacijska zveza (ITU), bosta tokrat dodeljeni dve nagradi – za najboljši plakat in za najboljši video. Zmagovalec v vsaki kategoriji bo nagrajen s 1.500 CHF, plakat in video pa bosta uporabljena ob praznovanju dneva standardizacije 2017.

Letošnja tema je "Standardi za pametnejša mesta" in organizatorji iščejo najbolj navdihujočo in kreativno sliko, ki opisuje, kako mednarodni standardi prispevajo k ustvarjanju pametnih mest.

Razmislite, kako mednarodni standardi omogočajo, da proizvodi delujejo varno in brez težav na vseh ravneh v mestih – od potovanja do komunikacijskih tehnologij, ravnanja z odpadki in čistejše energije.

Organizatorji tekmovanja bodo izbrali 10 najljubših plakatov in video posnetkov na podlagi:

  • ustreznosti: ali vaš plakat/video jasno prikazuje način, kako mednarodni standardi prispevajo k ustvarjanju pametnih mest,
  • razumevanja: da razumete vpliv standardov, ki so jih razvili IEC, ISO in ITU, na naše življenje,
  • ustvarjalnosti in izvirnosti: iščejo različne primere, tako da imate več možnosti za vstop v ožji izbor, če ne delate tako kot drugi,
  • skladnosti s pravili in specifikacijami:

Pravila natečaja za plakat

Specifikacija plakata

Pravila tekmovanja za video posnetke

Specifikacija za video posnetke

Deset prispevkov, ki jih bodo izbrali IEC, ISO in ITU, bo objavljenih na socialnem omrežju, kjer bo javnost lahko odločila in izbrala najboljši plakat in video!

Rok za oddajo plakatov je 5. junij, za video posnetke pa 14. avgust 2017.

 

Več informacij o dnevu svetovne standardizacije 2017