Poslanica ob dnevu standardizacije in Dan odprtih vrat SIST 2018

Vsako leto 14. oktobra organizacije za standardizacijo po vsem svetu obeležujejo svetovni dan standardizacije kot poklon tisočim sodelujočim strokovnjakom, ki pripravljajo prostovoljne standarde. Ob tej priložnosti smo v Slovenskem inštitutu za standardizacijo 12. oktobra 2018 pripravili »Dan odprtih vrat«.

Na dogodku smo vse zainteresirane seznanili z dejavnostjo slovenske nacionalne standardizacije in s praktičnimi primeri predstavili pomen standardov pri zagotavljanju kakovosti proizvodov in storitev, zviševanju ravni varnosti, varovanju zdravja in življenja ter varstvu okolja.

 

 

Poslanica IEC; ISO in ITU ob svetovnem dnevu standardizacije 2018

 

Mednarodne organizacije za standardizacijo so z letošnjo poslanico poudarile ključno vlogo standardov v četrti industrijski revoluciji. Četrta industrijska revolucija se usmerja na hitro razvijajoče se tehnologije, ki brišejo tradicionalne meje med fizičnim, digitalnim in biološkim svetom. Ta povečana povezljivost ljudi in stvari bo vplivala na to, kako proizvajamo, trgujemo in komuniciramo, precej podobno, kot je para spremenila proizvodne metode in način življenja mnogih družb med prvo industrijsko revolucijo.

Poslanico v celoti si preberite tukaj.